Nette Documentation Preview

syntax
7 ok a Nette használatára
*************************

<div class=perex>

Képzelj el egy PHP keretrendszert, amely lehetővé teszi, hogy arra koncentrálj, amit a legjobban szeretsz csinálni. Tiszta kód írására irányít. És maga gondoskodik a biztonságról. Hagyja abba az álmodozást, és fedezze fel a Nette-et. Induljon el egy olyan útra, amely új fejlesztési lehetőségek előtt nyitja meg az ajtót. Megbeszéljük:

- hogyan hozhat létre weboldalakat maximális kényelemmel
- hogyan írjunk elegáns kódot
- mit jelent a "kevesebb kód = elegendő biztonság" bölcsesség
- hogyan építsünk egy weboldalt, mint egy építőkészletet
- és hogyan válhatsz egy sikeres közösség részévé

</div>

A Nette innovatív eszközök és technikák révén kényelmet és hatékonyságot hoz a webfejlesztők világába. Melyek azok a legfontosabb jellemzők, amelyek a Nette-et egyedivé és a fejlesztők eszköztárának nélkülözhetetlen részévé teszik? Nézzük meg!


#1 A Nette elkényezteti Önt
---------------------------

Amikor a Nette keretrendszer húsz évvel ezelőtt elkezdett formálódni, egyetlen cél körül forgott: Hogyan lehet a lehető legkényelmesebben weboldalakat készíteni? Hogyan lehet a programozók életét a lehető legkönnyebbé tenni? Hogyan tegyük szexivé a webfejlesztést?

Ez a megközelítés sok programozónak tetszett, és a Nette gyorsan népszerűvé vált. Akkoriban ezt a filozófiát Nettewaynek neveztük, ma pedig már van rá egy kifejezés, a Developer Experience (DX). A Nette egy olyan keretrendszer, amelynek a DX a DNS-ében van. A különbséget ezer és egy dologban fogja észrevenni - az apró részletektől az úttörő újításokig. Hagyja, hogy a keretrendszer kényeztesse Önt.


#2 A Nette a tiszta kódhoz vezet
--------------------------------

Szeretnél tiszta kódot írni? Jól megtervezett alkalmazásokat szeretnél? Ki ne szeretné! És itt kezdődik egy keretrendszer szerepe. Ha nem mutat példát, akkor nem lehet ragyogóan megtervezett alkalmazást létrehozni.

A Nette példát mutat. Mentorként jó szokásokat tanít, és bevált módszertanok szerint írja a kódot. A függőségi injektálás úttörőjeként és evangelizátoraként minőségi alapot kínál a fenntartható, bővíthető és könnyen olvasható alkalmazásokhoz. A Nette-et úgy tervezték, hogy a kezdők számára is érthető legyen, ugyanakkor a tapasztalt fejlesztők számára is kellő mélységet kínáljon.

A Nette közösség számos olyan személyiséget nevelt ki, akik ma már sikeres és fontos projektek mögött állnak. Több ezer programozó számára a Nette mentor lett a szakmai fejlődésük útján. Csatlakozzon, és fedezze fel, hogy a Nette hogyan befolyásolja pozitívan kódja és alkalmazásai minőségét.


#3 Alkalmazásainak megbízható őrzője
------------------------------------

A Nette megvédi az Ön alkalmazásait. Az évek során olyan eszközként szerzett hírnevet, amely rendkívül komolyan veszi a biztonságot. Zseniális védelmet nyújt a sebezhetőségek ellen, mindig megkönnyíti a fejlesztők munkáját anélkül, hogy a biztonságot veszélyeztetné.

A "kevesebb kód = elegendő biztonság" mottója azt jelenti, hogy az egyes elemek alapértelmezés szerint biztonságosak. Nincs szükség a biztonsági funkciók aktiválására további kód írásával. Nem lehet elfelejteni vagy aggódni, hogy valamit figyelmen kívül hagyunk. A programozók gyakran észre sem veszik, hogy a Nette mennyi biztonsági munkát végez helyettük, és meglepődnek, amikor rájönnek.

Bemutatunk egy olyan keretrendszert, amely tiszta kódhoz vezet, miközben szemmel tartja az alkalmazások biztonságát. A Nette megbízható partner, amely lehetővé teszi, hogy nyugodt szívvel összpontosítson a nagyszerű webes alkalmazások létrehozására.


#4 Építsen weboldalt, mint egy építőkészletet
---------------------------------------------

A Nette segítségével újrafelhasználható UI komponensekből építhetsz oldalakat. Ez az asztali alkalmazások fejlesztésére emlékeztet, és a Nette sikeresen átültette ezt a megközelítést a webre. Adattáblára van szüksége az adminisztrációban? Csak keresse meg a nyílt forráskódú komponensek piacterén, telepítse, és egyszerűen illessze be az oldalba. Sőt, az oldalakon visszatérő elemekhez saját komponenseket is létrehozhat, így kiküszöbölheti a duplikációkat és javíthatja a kódszervezést.

Ez az egyedülálló funkció különbözteti meg a Nette-et a piac összes többi jelentős szereplőjétől. Lehetővé teszi a webes alkalmazások hatékony létrehozását és karbantartását. A Nette segítségével az UI-val való munka zökkenőmentes és élvezetes élménnyé válik.


#5 Rugalmas csomagkészlet
-------------------------

A Nette egy [önálló csomagkészlet |www:packages]. Tartalmazzák a függőséget okozó [Tracy hibakereső eszközt |tracy:], a [következő generációs Latte templating rendszert |latte:], a [kiváló Dependency Injection Container-t |dependency-injection:], [űrlapokat |forms:] és még sok mást. Minden csomag olvasható részletes dokumentációval rendelkezik, és külön tárolóban található a GitHubon.
A csomagokat külön-külön is használhatod, vagy kombinálhatod őket más, már használt eszközökkel és technológiákkal. Például a Latte telepíthető WordPressben vagy a Slim Frameworkben, a DI konténer lehet egy vállalati keretrendszer magja, a Tracy pedig vizualizálhatja a hibaüzeneteket.

Alternatív megoldásként a Nette-et egészében, keretrendszerként is használhatja, és létrehozhat benne egy teljes webalkalmazást. Akár egy kis személyes projektet, akár egy robusztus vállalati alkalmazást fejleszt, a Nette megbízható partnere lesz.


#6 Stabilitás és innováció
--------------------------

A Nette egy kiforrott és bevált keretrendszer, hosszú múlttal. Ennek ellenére intelligens kialakításának köszönhetően továbbra is agilis és rugalmas marad. A felhasználók értékelik, hogy ez egy kicsi és mozgékony keretrendszer, nem pedig egy behemót.

Mindig előre felkészül az új PHP-verziókra, és figyelembe veszi a webes alkalmazásfejlesztés legújabb innovációit. Ez kulcsfontosságú a technikai adósság minimalizálásához.

A Nette tehát a hosszú távú stabilitás és az innováció kombinációja, amely lehetővé teszi, hogy egy bevált megoldásra támaszkodjon, miközben a legújabb technológiákat és trendeket is használhatja. A Nette-tel biztos lehet benne, hogy projektje olyan alapokra épül, amelyek lépést tartanak a webfejlesztés gyorsan fejlődő világával.


#7 Legyen a legjobb társaságban
-------------------------------

A Nette Framework népszerű a szakemberek körében. Olyan [neves cégek |https://builtwith.nette.org] bíznak benne, mint az O2, BOSCH, ESET, Zásilkovna, DHL, SUPRAPHON és még több száz másik. Több felmérésben is jól szerepelt a legnépszerűbb vagy legtöbbet használt keretrendszerek között.

Kezdje a Nette-tel, és nyisson új munkalehetőségeket. Nemcsak egy hatékony eszközt, hanem az aktív közösséget is megnyerheti, amely készen áll arra, hogy támogassa Önt a szakmai fejlődés útján.


Fedezze fel a Nette-et .[#toc-discover-nette]
---------------------------------------------

Csatlakozzon ahhoz a több ezer elégedett fejlesztőhöz, akik már felfedezték a Nette előnyeit, és kezdjen el tisztább, biztonságosabb és hatékonyabb kódot írni ezzel az egyedülálló keretrendszerrel.

Készítse el első alkalmazását [lépésről lépésre az útmutatónk segítségével |quickstart:]. Az átfogó [dokumentáció |nette:] és a praktikus [API-áttekintés |https://api.nette.org] mindig kéznél lesz. Látogasson el a [tippekkel teli blogunkra |https://blog.nette.org], valamint a Nette képességeit bővítő [kiegészítők és komponensek |https://componette.org] gyűjteményére.

Kérdései vannak? Látogasson el a [Gyakran ismételt kérdések |nette:troubleshooting] oldalra, vagy vitatkozzon a [cseh fórumon |https://forum.nette.org/en/].

**Ismerje meg a keretrendszert, amely kényezteti, vezeti és inspirálja Önt.**


{{leftbar: @menu-common}}

7 ok a Nette használatára

Képzelj el egy PHP keretrendszert, amely lehetővé teszi, hogy arra koncentrálj, amit a legjobban szeretsz csinálni. Tiszta kód írására irányít. És maga gondoskodik a biztonságról. Hagyja abba az álmodozást, és fedezze fel a Nette-et. Induljon el egy olyan útra, amely új fejlesztési lehetőségek előtt nyitja meg az ajtót. Megbeszéljük:

  • hogyan hozhat létre weboldalakat maximális kényelemmel
  • hogyan írjunk elegáns kódot
  • mit jelent a „kevesebb kód = elegendő biztonság“ bölcsesség
  • hogyan építsünk egy weboldalt, mint egy építőkészletet
  • és hogyan válhatsz egy sikeres közösség részévé

A Nette innovatív eszközök és technikák révén kényelmet és hatékonyságot hoz a webfejlesztők világába. Melyek azok a legfontosabb jellemzők, amelyek a Nette-et egyedivé és a fejlesztők eszköztárának nélkülözhetetlen részévé teszik? Nézzük meg!

#1 A Nette elkényezteti Önt

Amikor a Nette keretrendszer húsz évvel ezelőtt elkezdett formálódni, egyetlen cél körül forgott: Hogyan lehet a lehető legkényelmesebben weboldalakat készíteni? Hogyan lehet a programozók életét a lehető legkönnyebbé tenni? Hogyan tegyük szexivé a webfejlesztést?

Ez a megközelítés sok programozónak tetszett, és a Nette gyorsan népszerűvé vált. Akkoriban ezt a filozófiát Nettewaynek neveztük, ma pedig már van rá egy kifejezés, a Developer Experience (DX). A Nette egy olyan keretrendszer, amelynek a DX a DNS-ében van. A különbséget ezer és egy dologban fogja észrevenni – az apró részletektől az úttörő újításokig. Hagyja, hogy a keretrendszer kényeztesse Önt.

#2 A Nette a tiszta kódhoz vezet

Szeretnél tiszta kódot írni? Jól megtervezett alkalmazásokat szeretnél? Ki ne szeretné! És itt kezdődik egy keretrendszer szerepe. Ha nem mutat példát, akkor nem lehet ragyogóan megtervezett alkalmazást létrehozni.

A Nette példát mutat. Mentorként jó szokásokat tanít, és bevált módszertanok szerint írja a kódot. A függőségi injektálás úttörőjeként és evangelizátoraként minőségi alapot kínál a fenntartható, bővíthető és könnyen olvasható alkalmazásokhoz. A Nette-et úgy tervezték, hogy a kezdők számára is érthető legyen, ugyanakkor a tapasztalt fejlesztők számára is kellő mélységet kínáljon.

A Nette közösség számos olyan személyiséget nevelt ki, akik ma már sikeres és fontos projektek mögött állnak. Több ezer programozó számára a Nette mentor lett a szakmai fejlődésük útján. Csatlakozzon, és fedezze fel, hogy a Nette hogyan befolyásolja pozitívan kódja és alkalmazásai minőségét.

#3 Alkalmazásainak megbízható őrzője

A Nette megvédi az Ön alkalmazásait. Az évek során olyan eszközként szerzett hírnevet, amely rendkívül komolyan veszi a biztonságot. Zseniális védelmet nyújt a sebezhetőségek ellen, mindig megkönnyíti a fejlesztők munkáját anélkül, hogy a biztonságot veszélyeztetné.

A „kevesebb kód = elegendő biztonság“ mottója azt jelenti, hogy az egyes elemek alapértelmezés szerint biztonságosak. Nincs szükség a biztonsági funkciók aktiválására további kód írásával. Nem lehet elfelejteni vagy aggódni, hogy valamit figyelmen kívül hagyunk. A programozók gyakran észre sem veszik, hogy a Nette mennyi biztonsági munkát végez helyettük, és meglepődnek, amikor rájönnek.

Bemutatunk egy olyan keretrendszert, amely tiszta kódhoz vezet, miközben szemmel tartja az alkalmazások biztonságát. A Nette megbízható partner, amely lehetővé teszi, hogy nyugodt szívvel összpontosítson a nagyszerű webes alkalmazások létrehozására.

#4 Építsen weboldalt, mint egy építőkészletet

A Nette segítségével újrafelhasználható UI komponensekből építhetsz oldalakat. Ez az asztali alkalmazások fejlesztésére emlékeztet, és a Nette sikeresen átültette ezt a megközelítést a webre. Adattáblára van szüksége az adminisztrációban? Csak keresse meg a nyílt forráskódú komponensek piacterén, telepítse, és egyszerűen illessze be az oldalba. Sőt, az oldalakon visszatérő elemekhez saját komponenseket is létrehozhat, így kiküszöbölheti a duplikációkat és javíthatja a kódszervezést.

Ez az egyedülálló funkció különbözteti meg a Nette-et a piac összes többi jelentős szereplőjétől. Lehetővé teszi a webes alkalmazások hatékony létrehozását és karbantartását. A Nette segítségével az UI-val való munka zökkenőmentes és élvezetes élménnyé válik.

#5 Rugalmas csomagkészlet

A Nette egy önálló csomagkészlet. Tartalmazzák a függőséget okozó Tracy hibakereső eszközt, a következő generációs Latte templating rendszert, a kiváló Dependency Injection Container-t, űrlapokat és még sok mást. Minden csomag olvasható részletes dokumentációval rendelkezik, és külön tárolóban található a GitHubon. A csomagokat külön-külön is használhatod, vagy kombinálhatod őket más, már használt eszközökkel és technológiákkal. Például a Latte telepíthető WordPressben vagy a Slim Frameworkben, a DI konténer lehet egy vállalati keretrendszer magja, a Tracy pedig vizualizálhatja a hibaüzeneteket.

Alternatív megoldásként a Nette-et egészében, keretrendszerként is használhatja, és létrehozhat benne egy teljes webalkalmazást. Akár egy kis személyes projektet, akár egy robusztus vállalati alkalmazást fejleszt, a Nette megbízható partnere lesz.

#6 Stabilitás és innováció

A Nette egy kiforrott és bevált keretrendszer, hosszú múlttal. Ennek ellenére intelligens kialakításának köszönhetően továbbra is agilis és rugalmas marad. A felhasználók értékelik, hogy ez egy kicsi és mozgékony keretrendszer, nem pedig egy behemót.

Mindig előre felkészül az új PHP-verziókra, és figyelembe veszi a webes alkalmazásfejlesztés legújabb innovációit. Ez kulcsfontosságú a technikai adósság minimalizálásához.

A Nette tehát a hosszú távú stabilitás és az innováció kombinációja, amely lehetővé teszi, hogy egy bevált megoldásra támaszkodjon, miközben a legújabb technológiákat és trendeket is használhatja. A Nette-tel biztos lehet benne, hogy projektje olyan alapokra épül, amelyek lépést tartanak a webfejlesztés gyorsan fejlődő világával.

#7 Legyen a legjobb társaságban

A Nette Framework népszerű a szakemberek körében. Olyan neves cégek bíznak benne, mint az O2, BOSCH, ESET, Zásilkovna, DHL, SUPRAPHON és még több száz másik. Több felmérésben is jól szerepelt a legnépszerűbb vagy legtöbbet használt keretrendszerek között.

Kezdje a Nette-tel, és nyisson új munkalehetőségeket. Nemcsak egy hatékony eszközt, hanem az aktív közösséget is megnyerheti, amely készen áll arra, hogy támogassa Önt a szakmai fejlődés útján.

Fedezze fel a Nette-et

Csatlakozzon ahhoz a több ezer elégedett fejlesztőhöz, akik már felfedezték a Nette előnyeit, és kezdjen el tisztább, biztonságosabb és hatékonyabb kódot írni ezzel az egyedülálló keretrendszerrel.

Készítse el első alkalmazását lépésről lépésre az útmutatónk segítségével. Az átfogó dokumentáció és a praktikus API-áttekintés mindig kéznél lesz. Látogasson el a tippekkel teli blogunkra, valamint a Nette képességeit bővítő kiegészítők és komponensek gyűjteményére.

Kérdései vannak? Látogasson el a Gyakran ismételt kérdések oldalra, vagy vitatkozzon a cseh fórumon.

Ismerje meg a keretrendszert, amely kényezteti, vezeti és inspirálja Önt.